www.verpan.gr

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019
You are here: Home

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

suntracker tropos_leitourgias_01

Το σύστημα Suntracker αποτελείται από ένα σύστημα ελέγχου περιστροφής GPS ST® με ηλιακή κυψέλη εντοπισμού της ηλιακής ακτινοβολίας και ένα υψηλής ανακλαστικότητας κάτοπτρο αλουμινίου για να παρακολουθεί την κίνηση
του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας και να φωτίζει το εσωτερικό των κτιρίων χρησιμοποιώντας το φυσικό φως του ήλιου. Το σύστημα Suntracker διαθέτει επίσης ένα στεγανό πλαστικό θόλο και ένα φωταγωγό.

Sun tracker is an active system that collects natural solar light using mechanical devices for collection and diffusion. It was created to bring natural solar light indoors using a GPS unit that defines sun's position a high angle reflector that captures and magnifies natural light and a skylight tube made from white high reflection aluminum sheet. This system is making electric lighting unnecessary during daytime.

Active systems like sun tracker consist of a GPS control unit using solar cells for energy a high reflection aluminum reflector and a skylight tube. System tracks and follows sun 's position during day collecting and diffusing natural solar light indoors minimizing artificial light needs and cost.

Το ιδιαίτερα αντανακλαστικό κάτοπτρο το οποίο βρίσκεται εντός του θόλου, καθοδηγείται από έναν ηλιακό ηλεκτρικό κινητήρα. Το Global Positioning System (GPS ST®), το οποίο μπορεί και «αναγνωρίζει» το γεωγραφικό μήκος και πλάτος του κατόπτρου καθώς και τον προσανατολισμό του ήλιου, αποτελεί τον εγκέφαλο της μονάδας. Μια μονάδα αποθήκευσης ενέργειας παρέχει την επιπλέον απαράιτητη ισχύ στο GPS ST® και στον κινητήρα στις περιπτώσεις εκείνες των διαδοχικά συννεφιασμένων ημερών. Πριν ανατείλλει ο ήλιος, το GPS ST® σηματοδοτεί το μοτέρ για την περιστροφή του κατόπτρου στην ακριβή θέση όπου ο ήλιος συναντάει τον ορίζοντα.

Το κάτοπτρο κλειδώνει στη θέση του ανατέλλοντα ήλιου και αρχίζει να αντανακλά το φως εντός του φωταγωγού. Το κάτοπτρο ακολουθεί τον ήλιο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας (ακόμα και το χειμώνα με χαμηλές γωνίες κίνησης του ήλιου).

Οι άνω φακοί διάχυσης διανέμουν το φως και βοηθούν στην ελαχιστοποίηση της ηλιακής θερμότητας που διοχετεύεται στο εσωτερικό του κτιρίου. Οι κάτω φακοί διάχυσης οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στο κάτω μέρος του φωταγωγού, διαχέουν περαιτέρω το ηλιακό φως, διοχετεύοντάς το σχεδόν σε ολόκληρο το εσωτερικό του κτιρίου. Ο φωτισμός είναι ομοιόμορφος σε όλο το χώρο.

Εντελώς δωρεάν φυσικό φως χωρίς καθόλου αντηλιά και χωρίς τα θερμά σημεία τα οποία κατά κανόνα διαδίδονται ταχέως όπως συμβαίνει με ένα παθητικό σύστημα φωτισμού. Οι κάτω φακοί διάχυσης αποτρέπουν επίσης τον κλιματιζόμενο αέρα από το να διαφύγει μέσω του φωταγωγού.

suntracker tropos_leitourgias_02

suntracker print2_Page_05_Image_0004Το Σύστημα Φυσικού Ηλιακού Φωτισμού Suntracker είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μεταφέρει το φως με πολλαπλασιασμένη ένταση, χωρίς να μεταφέρει μέσα στο χώρο τη θερμότητα της ηλιακής ακτινοβολίας. Αυτό επιτυγχάνεται με διπλό φίλτρο της υπεριώδους και της υπέρυθρης ακτινοβολίας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

  • Το Suntracker απορροφάει το συνολικό φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα και όλες τις εποχές του χρόνου.
  • To GPS ST® ανιχνεύει την κίνηση του ήλιου και εγγυάται τη μέγιστη απορρόφηση του ηλιακού φωτός μέχρι και 3 φορές περισσότερο από έναν κοινό φωτοσωλήνα.
  • Οι state-of-the-art πρισματικοί φακοί διάχυσης του φωτός παρέχουν διασπαρμένο φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Το θερμικό φράγμα αποτρέπει τη θερμότητα όπως αυτή εμφανίζεται στους κοινούς φωτοσωλήνες.
  • Το κάτοπτρο συνεχούς ανίχνευσης του ήλιου ανιχνεύει συνεχώς τον ήλιο ακόμα και το χειμώνα όπου ο ήλιος κινείται σε χαμηλότερες γωνίες, παρέχοντας άφθονο φυσικό φως.
tuv           ift        green-recycle-logo        SEMAS          SPE           ecanal                                 Facebook_icon

ΟΜΙΛΟΣ KSA

Στον όμιλο μας ανήκει και η εταιρία KSA BODYPARTS με αντικείμενο δραστηριότητας την κατασκευή πολυεστεριών - πλαστικών ανταλλακτικών αυτοκινήτων και συναφών ειδών

ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

Οι πρώτες ύλες που προμηθευόμαστε είναι από γνωστούς οίκους του εξωτερικού με όλες τις ποιοτικές διασφαλίσεις και πιστοποιητικά. 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλ.: +30 23310 93025

Fax: +30 23310 93085

Δ/νση: 7,5 χλμ Βέροιας - Νάουσας

Email: info@verpan.gr 

ES6200-ASPRI-KASA.png